Fietstocht Lansingerland

Woensdag 27 mei hebben vertegenwoordigers van de Historische Verenigingen in Lansingerland de geplande fietstocht met de wethouder van de gemeente (Ankie v. Tatenhove) gereden. Tevens aanwezig met ambtelijke ondersteuning van de afdelingen Ruimtelijke ordening en Vergunningen en handhaving. Als Historische verenigingen vragen we aandacht voor de (cultuur) historie in de gemeente. Er is jaarlijks overleg met de wethouder.

 

Vanuit het gemeentehuis zijn we gefietst naar het Polderhuis in Bergschenhoek vervolgens naar de katholieke kerk in Bergschenhoek, Artihove aan de Hoeksekade waar een replica van het archiologische visfuik is te zien. Via de Rottekade zijn we gefietst naar de sluis aan het Bleiswijks Verlaat welke op dit moment wordt gerestaureerd.

Via de Lange Vaart en Groenedaalseweg over de Landscheiding richting Berkel en Rodenrijs. Vanaf de Berkelseweg het nieuw aangelegde gebied De Groenzoom in waar we uitgebreid de ontstaansgeschiedenis hebben besproken vanuit de geologie en watergangen. Bij de Klapwijkse knoop hebben we stilgestaan bij de plaast waar we graag het Tolhek zouden willen zien herrijzen.

Tenslotte naar Berkel dorp waar gesproken is over de herbestemming van Maalderij Treurniet met als eindpunt de Dorpskerk.

Een zeer geslaagde activiteit waarbij we heel veel informatie hebben uitgewisseld.

Voor een foto-impressie klik hier